Početna |  Kontakt |  Rezervacije

 

fake louis vuitton uk
chanel replica handbags
fake louis vuitton uk
fake rolex sale
rolex replica watches
swiss replica watches

O nama


Degenija je zaštićeni velebitski cvijet, a restoran Degenija ugodan je obiteljski ugostiteljski objekt, smješten na glavnoj cesti D1 u smjeru Zagreb - Slunj - Plitvička jezera, 5 kilometara prije ulaza u Nacionalni park Plitvčika jezera, naselje Selište Drežničko. Osim odlične pozicioniranosti, odlikuje se prekrasnim pogledom na zeleni krajolik, ugodnim ambijetom te izuzetnom gastronomskom ponudom.

Ponuda hrane uglavnom je na bazi mesa, što je i odlika cijeloga kraja. Specijalitet kuće je pastrva, a uz to pripremamo i pizze iz krušne peći. Također, raznovrsna je i bogata ponuda a la carte jela: domaći sir i pršut, roštilj, puretina na razne načine. Objekt posjeduje i raskošnu terasu sa 60 sjedećih mjesta te još 90 u zatvorenom dijelu restorana.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, u sklopu restorana nalaze se i sobe za prenoište, čiju dodatnu pogodnost uvjetuje udaljenost od Nacionalnog parka, svega 5 kilometara. Objekt sadrži ukupno 20 ležajeva, 4/2 sobe u gornjem dijelu objekta i 4/3 sobe u obiteljskoj kući u neposrednoj blizini restorana. Sobe su sa TV - om, komforne i veoma lijepo uređene.

Vožnja biciklom po rakovčikom kraju svakako je jedan od razloga da nas posjetite i provedete lijep dan te na svakoj od biciklistikih staza doživite, upoznate i vidite nešto novo i rekreirate se.
Najistaknutiji i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj, Plitvička jezera, mjesto je jedinstvenog prirodnog sklada i ljepote, a
u tom neprocjenjivom daru prirode možemo uživati tijekom cijele godine. U čarobnom zelenilu šuma, livada i travnjaka niže se biser od 16 modrozelenih jezera, međusobno povezanih kaskadama i prštavim slapovima. U svakom kutku bujne vegetacije krije se dom mnogobrojnih vrsta ptica, leptira i divljači.

Slobodno možemo reći da su Baraćeve spilje ono po čemu je danas Rakovica poznata. Na biser koji uspoređujemo sa Plitvičkim jezerima, uređen je i otvoren za turistički posjet, i to 200 m Gornje Baraćeve spilje. Obilazak traje 40 minuta uz pratnju stručnog vodstva.

Nezaobilazno mjesto prirodnih ljepota i aktivnog odmora je i grad Slunj. Tu su najljepše vodeničarsko naselje Rastoke, rijeke Korana, Slunjčica i Mrežnica. Okolica grada Slunja bogata je raznom divljači pa je razvijen lov, ali i ribolov, kanuing, rafting i ostale aktivnosti.

U restoranu Degenija moguća su ostvarivanja poslovnih ručkova, raznih svečanosti i prijema. Svi gosti željni tradicionalne, ali i ostale kuhinje, i umorni putnici, ili jednostavno znatiželjnici, dobro su došli, a mi ćemo se pobrinuti da Vam boravak u našem kraju ostane u lijepom sjećanju. Ne postoje riječi kojima se može opisati sva ljepota i sklad ovog područja, stoga dođite, osjetite i doživite djelić iskonske, netaknute prirode.